szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Németországban, Norvégiában, Ausztriában is tandíjmentesen lehet diplomát szerezni – erre hívja fel a figyelmet a felsőoktatási világrangsorokat készítő Quacquarelli Symonds (QS).

A QS oldalán válogatást közölt azokról az európai országokról, ahol ingyen vagy alacsony tandíj mellett lehet tanulni.

Németországban, Görögországban, Ausztriában, Norvégiában is tandíjmentesen lehet tanulni – persze a magánintézmények kivételt jelentenek, ahogy az országonként különböző megélhetési költségekkel, regisztrációs díjakkal is számolni kell

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

 

Egyre több magyar diák választ németországi egyetemet: nincs tandíj, nincs bizonytalanság?

Egyre több magyar középiskolás dönt úgy, hogy németországi egyetemen folytatja a tanulmányait - egy év alatt több mint húsz százalékkal emelkedett a kint tanuló magyar diákok száma. Nem véletlenül: a felsőoktatási rangsorokban több egyetem előkelő helyen végez, ráadásul a legtöbb intézményben nincs tandíj.

Egyre több magyar gimnazista választ külföldi egyetemet: melyek a legnépszerűbb országok?

Egyre több középiskolás dönt úgy, hogy nem itthon, hanem valamelyik külföldi egyetemen folytatja tanulmányait, a magyar diákok EU-s állampolgárként ugyanis több országban tandíjmentesen tanulhatnak. A legnépszerűbbek a brit, az osztrák és a német egyetemek.

Az eduline.hu az Európai Parlamenttel együttműködve számol be ebben a fél évben az uniós intézmények tevékenységéről, a közösséget érintő döntésekről, és ezek hatásairól. Az EP a tartalomért nem vállal felelősséget.