szerző:
Eduline

Nyomozás indult egy romániai középiskolai tanár ellen – azzal gyanúsítják, hogy a matematikaérettségi ideje alatt a helyes válaszokat sms-ben küldte el egyik tanítványának.

A diákot azonnal kizárták az érettségiről, a következő két vizsgaidőszakra nem is jelentkezhet, így a következő másfél-két évben biztosan nem felvételizhet egyetemre vagy főiskolára – írja a manna.ro.

©

A Beszterce-Naszód megyei középiskolában közgazdaságtant oktató pedagógus ellen eljárás indult, a lap információi szerint valószínűleg bíróság elé kell majd állnia. A megyében egyébként a diákok mindössze 44,19 százaléka ment át az érettségin, a többség még a ketteshez elegendő pontszámot sem szerezte meg.

A végzős középiskolások több mint a fele megbukott Romániában az érettségi vizsgán, amelynek eredménye a rendszerváltás óta most volt a leggyengébb - közölte hétfőn a román oktatási minisztérium. A legjobban az északkelet-romániai Suceava megye szerepelt, ahol a diákok 65 százaléka vizsgázott sikeresen. Második helyen a magyarok által többségben lakott Hargita megye áll, ahol az eredményesen vizsgázók aránya elérte a 64 százalékot. A másik véglet a nyugat-romániai Krassó-Szörény megye, ahol az érettségizőknek csupán negyede ment át a próbán. Temes megyében a diákok egyharmada sem érte el az elfogadható minimális osztályzatot, Arad megyében is mindössze 36 százalék szerepelt sikeresen.

eduline