szerző:
Eduline

Legkésőbb június elején minden felvételiző megkapja a regisztrációs csomagot, a jelentkezési lapon megjelölt intézmények és szakok sorrendjén – egy alkalommal – július 7-ig lehet változtatni.

Regisztrációs csomagot minden jelentkező kap, aki részt vesz a 2011-es felvételi eljárásban: a jelentkezők többsége májusban kapta meg a levelet, a hosszabb feldolgozási idő miatt azonban később postázzák azoknak, akik közismereti tanárképzésre is jelentkeztek, vagy hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetűek. A magyarországi állandó vagy értesítési címmel nem rendelkező jelentkezők regisztrációs csomagját a Balassi Intézet MÁSZ Igazgatóság címére (1037 Budapest, Kunigunda útja 35.) postázzák.

Akinek fizetnie kell, és aki már befizette

A regisztrációs levéllel mindenki ellenőrizheti, hogy adatai és a megjelölt intézmények, szakok pontosan kerültek-e be a központi felvételi nyilvántartásba, de a levélben visszaigazolt adatok az e-felvételi rendszerében is megjelennek.

Július 7-ig bárki módosíthat a megjelölt képzések sorrendjén

Akik befizették a felvételi eljárási díjat, a regisztrációs csomagban kapják meg az erről szóló számlájukat. Számla helyett felszólító levelet kapnak azok, akik csak részben vagy egyáltalán nem fizették be az eljárási díjat. Az ő regisztrációs csomagjuk tartalmaz egy csekket is, amellyel a kézhezvételtől számított nyolc napon belül rendezniük kell tartozásukat.

A regisztrációs csomagban lévő másik csekkel a diákigazolvány előállításának eljárási díját kell befizetni – de csak a felvételi ponthatárok kihirdetése után. Aki a jelentkezéskor nem igényelt diákigazolványt, vagy igényelt, de hiányzik a fénykép vagy az aláírás, egy adatlapot is talál a borítékban, amelyet kitöltve vissza kell küldenie.

Idén is változik a pontszámítás rendszere: több múlik az érettségin, az OKTV-helyezésért, a sporteredményekért és a hátrányos helyzetért azonban kevesebb pont jár. A felvételizők komoly versenyre számíthatnak, az egyetemek és főiskolák idén ugyanis kevesebb hallgatót vehetnek fel, mint 2010-ben. A 2011-es pontszámítási szabályokat itt találod, pontszámító kalkulátorunkat pedig itt próbálhatod ki.

eduline/felvi