szerző:
Eduline

Egy Kosztolányi Dezső-idézetet küldött a ballagó diákoknak Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár. Összesen 92 200 végzős középiskolás kezdi meg az érettségi vizsgákat hétfőn.

„A ballagással és az érettségivel életetek fontos állomásához érkeztetek. Felnőttek lettetek: innentől kezdve önállóan, más feladatokat kell majd teljesíteni, hogy boldoguljatok az életben. Egyéni boldogulásotok azonban csak a közösségben, a társadalom keretein belül lehetséges, míg a közösséget is csak az egyén lelki, fizikai gyarapodása emeli fel. Kívánom, hogy keressétek és találjátok meg a felemelkedéshez vezető utat. És hogy ez az út – akármerre kanyarogjon is majd – mindig visszavezessen Magyarországra, a hazánkba” – írja Hoffmann Rózsa.

Ballagó diákok a pécsi Leőwey Klára Gimnázium előtt
©

Az oktatásért felelős államtitkár a szülőknek és a tanároknak is üzent: „sok munka, lemondás, aggodalom, néha bosszúság, ám még több öröm vezetett idáig. Tisztelet és köszönet illeti Önöket, hogy fogták a gyermekek kezét, és segítették őket ezen a szép, ám nehéz úton. Mint szülő és mint tanár tudom - mert megtapasztaltam -, hogy megérte” – áll a közleményben.

eduline