szerző:
Eduline

Meddig kell elküldened a felsőoktatási jelentkezési lapot, és meddig lehet hitelesíteni az e-felvételit? Mi a teendőd februárban, ha egyelőre még nem az érettségi és az egyetemi-főiskolai jelentkezés, hanem a középiskolai felvételi van soron? Összegyűjtöttük a legfontosabb februári határidőket.

Mikor kezdődik a tavaszi szünet, és mikor ér véget a 2010/2011-es tanév? A második félév legfontosabb dátumait tartalmazó összefoglalónkat itt találod, az érettségi időpontokat pedig itt nézheted át.

Egyetemi, főiskolai felvételi

2011. február 15.

Legkésőbb február 15-ig postára kell adnod a kitöltött felsőoktatási jelentkezési lapot, de ugyanez a határideje az e-felvételi jóváhagyásának és elküldésének, valamint az eljárási díj átutalásának is.

2011. február 23.

Ha az e-felvételit választod, február 15. után is lesz tennivalód: február 23-ig kell hitelesítened az elektronikus jelentkezési lapot. Ha a www.magyarorszag.hu ügyfélkapuján már regisztráltál, az e-felvételi felületén néhány kattintással hitelesítheted a jelentkezéseidet. A másik megoldás, hogy kinyomtatod a felvi.hu oldalról a hitelesítő adatlapot, amely többek között a személyes adataidat és a megjelölt egyetemi-főiskolai szakokat tartalmazza, és aláírva elküldened az Oktatási Hivatalhoz.

Középiskolai felvételi

2011. február 1.

Jelentkezési határidő a Honvédelmi Minisztérium, valamint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által fenntartott középiskolákba.

2011. február 3.

Pótló írásbeli felvételi a kiemelkedő tehetséget kibontakoztató felkészítést nyújtó középiskolák kilencedik évfolyamára jelentkezők számára.

2011. február 10.

A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező iskola 2011. február 10-ig tájékoztatja a diákokat – részletes eredményeket tartalmazó lapot küld a jelentkezőknek.

2011. február 18.

A jelentkezési lap és a tanulói adatlap leadási határideje - az általános iskoláknak eddig a napig kell elküldeniük a középiskolákba jelentkező diákok lapjait a felvételi központba. A jelentkezési lapot és az adatlapot innen töltheted le.

2011. február 21-től március 11-ig

Szóbeli meghallgatások a középiskolákban (szóbeli vizsgát csak az a középfokú iskola szervezhet, amely előírja a központi vizsgán való részvételt)

eduline