szerző:
Eduline

Előfordulhat, hogy valakit nem vesznek fel egyetlen általa megjelölt képzésre sem. Ez esetben lehetősége van a pótfelvételi eljárásba való jelentkezésre. A pótmeghirdetések előreláthatólag 2008. július 26-án jelennek meg. Ezekre augusztus 13-ig lehet jelentkezni. A pótfelvételin természetesen azok is részt vehetnek, akik nem felvételiztek még 2008-ban.

Mikor lesz a pótfelvételi? Mit lehet róla tudni?


Július 26-án hirdetik meg a pót (nyári) felvételit is. A pótfelvételi eljárás újabb lehetőséget kínál az őszi tanulmánykezdésre. A legfontosabb, hogy csak azok jelentkeznek, akik nem nyertek felvételt, illetve akik egyáltalán nem jelentkeztek egy szeptemberben induló képzésre sem.

Íme, egy rövid összefoglaló a tudnivalókról:

Szabályok

A pótfelvételi keretében csak egy intézménybe és egy szakra lehet jelentkezni!

Amennyiben az intézmény az adott szakot államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdeti, úgy mindkét támogatási forma feltüntethető a jelentkezési lapon.

Papírmunka, pénzügyek

A jelentkezési lapot a mellékletekkel együtt közvetlenül a felsőoktatási intézménybe kell eljuttatni. Elektronikusan jelentkezni nem lehet.
Erre a célra külön, "pótfelvételi" nyomattal ellátott jelentkezési lap készül. A jelentkezési lap a felsőoktatási intézményeknél szerezhető be, bolti forgalomba nem kerül. A laphoz mellékelt postautalványon kell befizetni az eljárási díjat, 5000 forintot.

Mellékletek

Természetesen a pótfelvételi jelentkezési laphoz is csatolni kell egy példányban mindazokat a dokumentummásolatokat - bizonyítványok, többletpontok, előnyben részesítés feltételeinek igazolása -, amelyeket a felsőoktatási intézmény a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2008. szeptemberben induló képzések c. kiadványban illetve a pótfelvételi meghirdetésben megjelölt.

Határidő

A pótfelvételi jelentkezési lap beadásának határideje 2008. augusztus 13.!

forrás: felvi.hu