Érettségi-felvételi Eduline

Fontos: ezekre is jár pont a matekérettségin

Elolvasom

Szöveges válasz, ellenőrzés, ábra – ezekért az elemekért is értékes pontok járnak a matekérettségin, hívja fel a figyelmet a Studium Generale (SG) Matematika Szekciójának vezetője, aki az Eduline-nak arról is beszélt, hogyan érdemes nekilátni egy-egy szöveges feladat megoldásának.

Érettségi-felvételi Eduline

Ezt a tesztet próbáljátok ki: átmennétek a mai matekérettségin?

Elolvasom

Kedden több tízezer diák írta meg matekból a középszintű érettségit, amelynek első része az alapfogalmak, definíciók, egyszerű matekos összefüggések ismeretét ellenőrizte. Az érettségizőknek az írásbelin legalább 12 pontot össze kell gyűjteniük ahhoz, hogy esélyük legyen megszerezni a kettest. A következő tesztben ezt a tizenkét feladatot oldhatjátok meg - a kvízt elsősorban azoknak ajánljuk, akik több éve vagy évtizede érettségiztek. Papírt, ceruzát, számológépet elő!

Érettségi-felvételi Eduline

"Hasonló nehézségű feladatsort kaptak a diákok, mint tavaly" - szakértői vélemény a matekérettségiről

Elolvasom

„Nagyjából azt a nehézségi szintet hozta a középszintű feladatsor, mint az előző években” – mondta az Eduline-nak Hulej Ákos, a Studium Generale matematika szekciójának vezetője, aki szerint a diákok közül kevesen választották a 16-os feladatot, pedig „aki úgy döntött, hogy azt oldja meg, jól járt”.

1 2 3 4 5