Érettségi-felvételi Eduline

Így lehet elszúrni a felvételi jelentkezési lap kitöltését

Elolvasom

Az e-felvételivel kapcsolatos tudnivalók után jöjjön egy kis útmutató azoknak, akik a hagyományos jelentkezési lapot választják az idei felvételin - bár az eljárás szabályai évek óta nem változtak, még mindig százával érkeznek rosszul vagy hiányosan kitöltött lapok az Oktatási Hivatalba. Összeszedtük a leggyakoribb hibákat, és lépésről lépésre végigvezetünk a jelentkezési lap pontjain.

Érettségi-felvételi Eduline

Teendők a jelentkezési határidő után: mit nem szabad elfelejteni?

Elolvasom

Február 15-én lezárult az idei felsőoktatási jelentkezési időszak, ennek ellenére több határidőt is érdemes fejben tartani – hiába adták le a felvételizők jelentkezési lapjukat, ha az érettségi bizonyítványról, az okj-s végzettségről vagy a nyelvvizsga-bizonyítványról készített fénymásolatot nem küldik el időben. Mire kell figyelni a jelentkezési határidő után?

Érettségi-felvételi Eduline

Jelentkezési tanácsok és tudnivalók az utolsó percekre

Elolvasom

Alig több mint egy napod maradt a jelentkezési lap és az e-felvételi kitöltésére – legkésőbb február 15-én el kell küldened az adatlapodat, különben lemaradsz az idei felvételi eljárásról. Hogy az utolsó pillanatban is minden olajozottan menjen, összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket az eljárásról, a jelentkezési lapról és a pontszámításról.

Felsőoktatás Eduline

Hogyan lehet elbukni a felvételit? Amikor már fellebbezni sem érdemes

Elolvasom

Fellebbezhet-e az a diák, aki azért nem ért oda az egyik művészeti egyetem felvételi vizsgájára, mert ugyanazon a napon egy másik intézmény alkalmassági tesztjén kellett részt vennie? Elbukhatja-e a felvételit az a végzős középiskolás, aki hibásan töltötte ki a jelentkezési lapot, és mi történik akkor, ha a pluszpontokat érő szociális hátteret nem bizonyítják hiteles dokumentumokkal?