Érettségi-felvételi Eduline

Top egyetemi szakok - ilyen ponthatárokra számíthatsz 2011-ben

Elolvasom

Gazdálkodás és menedzsment, turizmus és vendéglátás, pénzügy és számvitel, mérnök informatikus, gépészmérnök, kommunikáció és médiatudomány, kereskedelem és marketing – az előző évekhez hasonlóan idén ismét ezek a legnépszerűbb alapképzések. Hol volt a legnagyobb a verseny az államilag finanszírozott helyekért 2010-ben, és hol várhatóak magas ponthatárok?

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: idén is ezek a legnépszerűbb alap- és mesterszakok

Elolvasom

A felsőoktatási intézményekbe felvételizők 37 százaléka érettségit is tesz, közülük legtöbben gazdasági területen folytatnák tanulmányaikat szeptembertől. Az Educatio Kft. összegzése szerint a legnépszerűbb alapszakok körében nem történt nagy változás: a lista élén továbbra is a gazdálkodási és menedzsment, illetve a turizmus-vendéglátás áll, a mérnök informatikus alapszak őrzi harmadik helyét, amelyet a gépészmérnöki, a pénzügy számvitel és a jogász követ.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi ponthatárok: több jelentkező, élesedő verseny

Elolvasom

Ha nem is látványosan, de élesedik a verseny a felvételizők között a felsőoktatási helyekért. Idén is megugrott a felvételizők száma a korábbi mélyrepülés után, ezzel párhuzamosan azonban romlik a bejutási arány, már "csak" a jelentkezők 70 százaléka került be valamelyik helyre, bár pótfelvételik még csak most jönnek.

Érettségi-felvételi Eduline

Hogyan alakultak a felvételi ponthatárok az elmúlt években?

Elolvasom

Magasabbak lesznek a felsőoktatási felvételi ponthatárok, mégis a tavalyinál valamivel több, úgy 96 ezer új hallgatóval számolhatnak a felsőoktatási intézmények. És bár nagyjából minden felvételiző sejti, hogy neki mennyi pontra lenne szüksége, az előző évek bekerülési pontjai mégis segíthetnek belőni a várakozásokat. Ma este 8-tól hirdetik ki a ponthatárokat, az eseményeket élőben követheted az eduline-on.

Érettségi-felvételi Edupress

Pont ott parti: csütörtökön este nyolctól lesznek nyilvánosak a ponthatárok

Elolvasom

Néhány nap múlva, július 22-én kiderül, hogy a jelentkezők közül, ki melyik felsőoktatási intézménybe nyert felvételt. Csütörtökön a budapesti Corvin sétányon megrendezendő Pont Ott Partin (POP) hirdetik ki ugyanis hivatalosan a felvételi ponthatárokat. A szervezők ingyenes koncertekkel, beszélgetésekkel, játékokkal várják az eseményre ellátogatókat.