szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az e havi ösztöndíj és a diákhitel már rég elfogyott, ezért meg kell húzni a nadrágszíjat? Campus life-sorozatunkban körbejárjuk a nagyobb egyetemek környékét, és megkeressük azokat a helyeket, ahol pár száz forintból megebédelhettek. 1. rész: a Budapesti Corvinus Egyetem.

A LEVES.

Régi nagy kedvencünk, ráadásul most, hogy beköszöntött a tél, nincs jobb ebédre egy nagy pohár forró levesnél. A Budapesti Corvinus Egyetemtől pár perc sétára található ez a levesező, amely ár-érték arányban verhetetlen, egy adag leves 490 forint, a feltét 50 forint, de szendvicsek közül is lehet válogatni. A hely egyetlen hátránya, hogy nincsenek asztalok, ezért nem tudjátok helyben elfogyasztani az ebédet.

Hol, mikor, mennyiért?
Cím: Vámház krt. 14.
Nyitva tartás: minden nap 11:00-19:00
Árak: leves 490 Ft, feltét 50 Ft, kis szendvics 420 Ft, nagy szendvics 690 Ft, tejberizs 490 Ft

A 39 Studium

Ebben az önkiszolgáló étteremben leveseket, frissensülteket, salátákat, tésztaételeket és desszerteket is választhattok – menüben vagy akár külön-külön is. A 39-ben ugyanis néhány állandó ajánlaton kívül naponta változik a kínálat.

Hol, mikor, mennyiért? 
Cím: Czuczor u. 2.
Nyitva tartás:
étterem: hétfőtől csütörtökig 7:30-15:00
kávézó: hétfőtől csütörtökig 7:30-16:00
pénteken az étterem és a kávézó rész is 7:30-15:00-ig van nyitva
Árak: levesek 300 Ft-tól, frissensültek 590 Ft-tól, desszertek 350 Ft-tól, menük 990 Ft-tól

A 39-nek, vagy ahogy a corvinusos hallgatók hívják, a „menzának” az E épület alagsorában is van egy egysége. Ez az étterem hétfőtől csütörtökig 11-től 15 óráig, van nyitva, míg a kávézó már reggel 8-tól. A két étterem árai eltérhetnek.

A Bödön

Ha szeretitek a magyaros ételeket és a házias ízeket, a Bödön tetszeni fog. Ebben a kifőzdében az otthoni ízeket idéző ételek közül lehet válogatni, vannak levesek, főételek, desszertek: ottjártunkkor egy kis adag pásztortarhonya 695 forint volt, ahogy a borjúpaprikás és a sertéspörkölt is. A főzelékeket 500 forint körüli áron kínálják, de menüt is választhattok 1100 forintért. A diákok ráadásul 5 százalék kedvezményt kapnak.

Hol, mikor, mennyiért?
Cím: Vámház krt. 8.
Nyitva tartás: hétköznap 10:00-18:00
Árak: az étlap és bővebb infók itt.

Hét dolog, amit csak azok értenek, akik éltek kollégiumban

A kollégistáknál nincs találékonyabb lény - bármiből képesek vacsorát készíteni, egy szótárral is képesek szöget verni a falba, és akkor is feltalálják magukat, ha nincs a közelben mikró.