szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyetemista rájött, hogy nincs igazán alternatívája a BKK Futárnak. Olyan alkalmazást pedig végképp nem találni, ahol egy helyen lenne az összes város menetrendje, ezért úgy döntött, csinál egyet.

Ingázóként gyakran eléggé elavult alkalmazásokat lehet csak használni, amik jó pár évvel lemaradtak design és funkciók terén is, ezeket a különféle menetrend alkalmazások értékelései is tükrözik

– fejtette ki az Indexnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) másodéves hallgatója, aki ennek hatására kezdett bele tavaly októberében egy saját menetrend- és útvonaltervező alkalmazás fejlesztésébe. Az egyetemista fiú végigböngészte az összes véleményt a meglévő appokról, és próbálta megvalósítani azt, amit az emberek kértek. Ehhez segítséget adtak egyetemi tanulmányai és különböző online kurzusok, amiket a témában elvégzett. 

Végül megszületett a Menetrendek alkalmazás, ahol az összes BKK-, MÁV- és Volánbusz-járatot meg lehet találni. A jövőben pedig újabb szolgáltatókkal tervezi bővíteni a listát.

Az app többek között valós időben mutatja a menetrendi adatok nagy részét, élőben lehet vele követni a járatokat a térképen, és a különböző városok menetrendjeit is egyesíti. Az alkalmazás App Store-ban már el is érhető, de az androidos verzió is úton van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!