szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már hónapok óta tart a digitális oktatás, így teljesen érthető, ha fogy a motivációtok és azt érzitek, egyre nehezebben tudtok a tanulásra koncentrálni. Éppen ezért most összegyűjtöttünk néhány tanácsot, ami átlendíthet benneteket ezen az állapoton.

1. Tanuljatok közösen

Ki mondta, hogy az otthon maradás egyenlő az egyedül tanulással? Használjátok ki a technikában rejlő lehetőségeket és szervezzetek közös, tanulós délutánokat videó chaten keresztül. Így ti is motiváltabbak lesztek és ez közös élménynek sem utolsó.

2. Legyen egy bevált tanulós kuckótok

Egy olyan helyről van szó, ahol senki nem zavar titeket és semmi nem vonja el a figyelmeteket. Sőt, a fizikailag korlátozott térben lehetőség szerint érdemes megkülönböztetnetek az alvás és az aktivitás terét is, akár csak annyival is, hogy amikor tanultok, akkor beágyaztak vagy átültök egy másik székre az ágy helyett. "Ez szó szerint segít minket a szűk térben is perspektívát váltani" - mondta el korábban az Eduline-nak Palkovits Nóra tanácsadó szakpszichológus.

3. Mozogjatok

A járvány miatt korlátozottak a lehetőségek, de próbáljatok meg minden nap egy kicsit mozogni a kertben vagy sétálni a kutyával a ház körül, a friss oxigén ugyanis elengedhetetlen a tanuláshoz.

+1 Színesítsétek a tanulást alkalmazásokkal

Manapság szinte már lehetetlen olyan területet találni, amihez ne készítettek volna már legalább egy alkalmazást. Ha a nylevtudásotokat fejlesztenétek, itt érdemes nézelődnötök, a kémiatanuláshoz ezt, a biosztanuláshoz pedig ezeket az alkalmazásokat ajánljuk. Az idén érettségizőknek ezeket az appokat érdemes kipróbálniuk. További appajánlóinkat pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!