szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vasárnap óta nagykorú Greta Thunberg, aki a Föld megmentését, vagy egy biciklilámpát kért ajándékba.

Vasárnap Greta Thunberg betöltötte 18. életévet és azt mondta, hogy az lenne számára a legjobb ajándék, ha mindenki megígérné, hogy megtesz mindent a bolygó megmentéséért, de ha ez nem jön össze, akkor egy biciklilámpát szeretne, ugyanis Svédországban nagyon sötét van ilyenkor – írta a hvg.hu a Sunday Times cikkére hivatkozva.

Thank you so much for all the well-wishes on my 18th birthday! Tonight you will find me down at the local pub exposing...

Posted by Greta Thunberg on Sunday, January 3, 2021

A klímaaktivista egy “lapos Mars társaság” feliratú pólóban tett fel képet, és elmondta: egy kocsmában fogja leleplezni a klímaösszeesküvés mögötti titkokat és az őt magát mozgató sátáni erőket.

Greta Thunberget talán már senkinek sem kell bemutatni. A svéd környezetvédő aktivista 2019-ben lett nemzetközileg is ismert, amikor több világkongresszuson és csúcstalálkozón is felszólalt. Még abban az évben diákok százezrei döntöttek úgy péntekenként világszerte, hogy nem mennek iskolába és a klímaváltozás hatásaira hívják fel a figyelmet. Az akkor 16 éves diáklány is az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy felhívja a figyelmet a problémákra. Sztrájksorozata pedig azóta globális tömegmozgalommá szerveződött. A mozgalom kapcsán akkor azt nyilatkozta:

A politikusoknak és a felnőtteknek csatlakozniuk kell a diákok éghajlatvédelmi mozgalmához.

A fiatal aktivista viccelődni is szeret, 2019 áprilisában közzétett egy Facebook posztot, melyben azt írta, hogy felhagy péntekenkénti sztrájkjával, mert a politikusok mindent megértettek, és készek cselekedni. Persze hamar kiderült, hogy ez csupán csak áprilisi tréfa volt. Még az év decemberében a Time meg is választotta őt az Év Emberének.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!