szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Családja első generációs egyetemistájaként egy amerikai srác úgy döntött, megmutatja a kisebbeknek, mindenki lehet egy kicsit tudós, akkor is, ha nem tudósnak készül.

Nem sokkal az után, hogy bekerült álmai egyetemére, a Stanforra, Ahmed Muhammad egy nonprofit szervezetet is elindított, melynek célja, hogy a gyerek megismerhessék a tudomány gyakorlati, érdekes oldalát, még mielőtt úgy gondolhatnák, nem jók benne.

Az inspiráció ott van az orrunk előtt, csak észre kell venni

Az egész projekt egyfajta babysitterkedésből nőtte ki magát - mesélte a CNN-nek Muhammad -, a kezdeményezést ugyanis unokaöccse és unokahúga inspirálta, akiknek különböző tudományos kísérletekkel igyekezett megmutatni, hogy milyen izgalmasak is lehetnek a természettudományok. Közösen elkészítettek sok ismert, otthon is könnyedén megvalósítható kísérletet, így a végére Muhamened unokatestvérei is elfogadták, hogy a tudomány nem is olyan unalmas, nincs olyan, hogy valaki rossz belőle, sőt azóta kifejezetten megkedvelték.

A később Kits Cubed-nak keresztelt kezdeményezés március végén online indult, az egyetemista pedig azt akarta, hogy a részvevők gyakorlati tudományos tapasztalatokat szerezzenek. Ellensúlyozva azt, hogy talán ezekre az iskolákban nem mindig jut idő a tananyag leadása mellett. Később ezt az ötletet továbbfejlesztve - és több csapattal társulva - elkezdtek kíséreltcsomagokat készíteni és árulni, amikben több könnyen elkészíthető kísérlet elemei és leírásai vannak általános iskolásoknak. A dobozok egyikében helyet kapott például egy rakéta, különböző elemek részei és otthon elkészíthető kaleidoszkóp is.

A projekt hamar befutott és a nonprofit szervezet támogatásokat és adományokat kapott több helyi szervezettől, sőt az NFL volt játékosától, Marshawn Lynch-től is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!