szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindenki használ jelszavakat, sokszor annyit kellene megjegyezni, hogy az képtelenség. Mi a jó megoldás? Felírjuk a telefonunkba vagy mindenhova ugyanazt a könnyen megjegyezhető jelszót adjuk meg?

A Nordpass évről évre elkészíti a maga listáját az adott időszakra vonatkozó legrosszabb jelszavakról – írja a hvg.hu. Ezek a jelszavak amellett, hogy a legrosszabbak, a leggyakoribbak is, tulajdonképpen ezért kerülnek fel erre a listára.

Ha nem szeretnétek, hogy könnyen feltörjék a jelszóval védett fiókotokat, akkor semmiképpen ne használjátok ezeket a jelszavakat, mert gyakorlatilag semmit nem védenek.

A 2020-as listában 200 jelszó található, a listavezető nem más, mint 123456. A második legrosszabb az 123456789, a harmadik a picture1. A NordPass szerint ez egy új szereplő, ennek ellenére átlagosan 3 óra alatt fel lehet törni azt a fiókot, amihez ezt a jelszót állítja be valaki.

Az 123456 és az 123456789 esetében még rosszabb a helyzet. Ha ezek közül használjátok valamelyiket, akkor bizony kevesebb, mint egy másodperc tud valaki bejutni a fiókotokba. A negyedik helyen áll a password, az ötödik az 12345678, a hatodik pedig az 111111. A portál szerint ezeket világszerte több tízezer ember használja, akik egyúttal óriási kockázatot is vállalnak.

Itt nézhetitek meg leggyakoribb jelszavak teljes listáját.

Friss egyetemi kutatás: különleges terápiával visszafordítható az öregedés

A Tel-Aviv-i Egyetem kutatói szerint elméletben megvan, hogyan állítható meg az öregedés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!