Hogyan és főleg miért készül tojásból tejhelyettesitő? Ez már tudomány.
Múlt héten már meséltünk nektek az ELTE egyik kutatásáról, aminek keretében szuperintelligens kutyák szállták meg az egyetemet. Most egy újabb gyöngyszemet hoztunk.
A Szent István Egyetem nemrég - a tojás világnapján - beszámolt arról a kutatásról, amiben minden a tojásról szól. De tényleg.
Az Állattenyésztés-tudományi Intézet kutatói azoknak fejlesztették ki a tojásfehérje alapú tejtermék-helyettesítőt, akik valamilyen egészségügyi okból nem fogyaszthatnak, vagy nem szeretnétek tejtermékeket fogyasztani.
Igyekeztek minden elemet megragadni, ami a tejet igazán tejjé teszi, még akkor is ha tojásból van. Az egyetem kutatói a tojásfehérje alapú készítményeket baktériumkultúrák segítségével úgy alakították át, hogy az élvezet megmaradjon. A tejmentes termékben megjelenő aromaanyagok miatt ugyanis a kész alkotást olyannak érezhetjük, mintha tej lenne benne.
Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak, egyre több lesz a zh, érdemes már korábban felkészülni, hogy ne terheljétek túl magatokat.
Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!
|