szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy egyetemista fiú 48 napig biciklizett, hogy hazaérjen családjához Görögországba.

A 20 éves, athéni Kleon Papadimitriou Skóciában tanul, harmadéves az Aberdeeni Egyetemen. Amikor a világjárvány miatt lezárták a reptereket és nem indultak járatok, akkor ott ragadt Skóciában, nem tudott visszamenni Athénba. Papadimitriou nem esett kétségbe, úgy döntött, hogy hazabiciklizik – írja a CNN.

Az egyetemista elég sokáig várt, bízott abban, hogy hamar lecseng a koronavírus és haza tud menni, de nem így lett. A legtöbb barátja már hazament és neki is volt repjegye, három járatra is foglalt, de mindhármat törölték. Már majdnem beletörődött, hogy legalább egy hónapot karanténban kell tölteni Aberdeenben, de aztán jött az ötlet.

null

null

Szardínia konzerv, kerékpár és sátor

Papadimitriounak már voltak bringás tapasztalatai korábbról, azt mondja, hogy egy 2019-es versenyen részt vett, és ebben az évben edzett néhány hétig. Kezdetben csak álmodozásnak érezte a tervet, de aztán bevásárolt az útra és megvette a szükséges felszerelést. Vásárolt egy kerékpárt és elmesélte barátainak, hogy mire készül. A hír hamarosan eljutott a szüleihez is. Apja nem akarta megengedni neki az utazást, de végül úgy ment bele, hogy a fiú letöltött egy alkalmazást, amin keresztül a család folyamatosan nyomon követhette, hogy Papadimitriou éppen merre jár.

null

null

Május 10-én, szardínia konzervekkel, mogyoróvajjal, kenyérrel, hálózsákkal, sátorral és a biciklijével felfegyverkezve elindult haza. 50 - 120 kilométert tett meg egy nap. Először Anglián haladt át, majd megérkezett Hollandiába. Néhány napig kerékpározott a németországi Rajna mentén, áthaladt Ausztrián és Olaszország keleti partja mentén, aztán hajóval eljutott a görögországi Patras kikötőjébe, onnan pedig Athén szomszédságába.

null

null

Utazása alatt mezőkön és erdőkben táborozott. Minden este megtervezte a következő napi utat és bejelentkezett a családjánál. Az egyetemista fiú elmondta, hogy miközben áthaladt Európán több új barátot és ismerőst szerzett magának, akik ágyat vagy fürdési lehetőséget kínáltak neki.

Viszonylag introvertált ember vagyok, de arra kényszerültem, hogy kitörjek a kényelmi zónámból. Hiszen, ha nem cselekedtem volna, akkor nem lett volna hol aludnom és nem lett volna vizem.

- mondta.

48 nap után, Június 27-én hazatért, ahol nem csak családja várta, hanem sokan összegyűltek olyanok is, akik olvastak róla az interneten és szerették volna látni, ahogy megérkezik. "Nagyon megható volt" - mondta.

Papadimitriou már távozott is Athénból nyári munkát végezni, de azt mondja, hogy még mindig sokat gondolkodik kerékpáros útján.

Úgy gondolom, hogy emberként fejlődtem, magabiztosabb lettem, jobban bízom képességeimben. Sok mindent megtanultam magamról, a korlátaimról, az erősségeimről és a gyengeségeimről. Nagyon remélem, hogy ez az utazás legalább egy embert arra késztett majd, hogy merjen kilépni a komfort zónájából, és próbáljon ki valami újat, valami nagyot.

Hat dolog, ami minden felvételiző fején átfutott már

Közeledik a felvételi ponthatárhúzás, egyre nagyobbak az izgalmak. Itt van néhány mém, ami sokatok érzéseit összefoglalja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!