szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Készültök már az egyetemi életre? Izgultok a ponthatárok miatt? Amíg kiderülnek a felvételi ponthatárok, nézzetek meg néhány filmet, ami az egyetemek világát mutatja be.

Persze a filmeken nem mindig a teljes valóságot láthatjátok, de néha érdemes egy kicsit engedni a fantáziáknak. Összegyűjtöttünk 4 olyan filmet, ami az egyetemi világot mutatja be valamilyen formában, ezekkel a filmekkel hangolódhattok ti is a hallgatói életre.

Diploma után

A főszereplő Ryden tökéletesen megtervezte az egész életét. Diploma után menő állás, sok bulizás a legjobb barátokkal és végül a nagy szerelem megtalálása. A terv azonban már a legelején csődbe megy, mert a Ryden nem talál munkát, és kénytelen hazaköltözni a kicsit dilis családjához. Innen csak egy kiút van: ha szerez egy jó melót.

Felvéve

Akkor sincs gond, ha nem vettek fel egyetemre. A nagy dumás Bartleby miután befejezte a középiskolát rémülten tapasztalja, hogy nem vették fel egy egyetemre sem, mindenhol elutasították. Mivel fél a szüleitől, úgy dönt, hogy átveri őket. Összeáll néhány hasonlóan járt barátjával és „alapítanak” egy kamu egyetemet. Úgy tűnik az ötlet beindul, az egyetemre egyre többen jelentkeznek.

Social Network – A közösségi háló

A Facebook sztori megfilmesítése is az egyetemi életről szól. Mark Zuckerberg története a Harvardon játszódik, ahol 2003-ban egy új ötlettel állt elő: egy olyan oldalt indított a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek.

A szobatárs

Akik egy kicsit nagyobb izgalmakra vágynak, azoknak itt van a 2011-es A szobatárs című thriller. Sara Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával. A gazdag lánnyal rögtön összebarátkoznak, Rebecca megmutatja neki a várost, kölcsönadja neki ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik, rosszul esik Rebeccának. Miután összejön Stephennel, egyre kevesebb időt tölt szobatársával. Rebecca egyre nehezebben viseli ezt és Sara gyanakodni kezd, hogy lakótársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.

Kétperces műveltségi teszt: mennyit tudtok a Naprendszerről?

Érdekel benneteket a csillagászat? Akkor ez a teszt nem foghat ki rajtatok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!