szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Illetve eddig nem sok szó esett róla, de mos Instagramon mondják el a diákok, milyen "feketének" lenni egy amerikai magániskolában.

Connecticuti Loomis Chaffee School egyik öregdiákja saját tapasztalataiból jött rá, hogy nem mindig egyszerű feketeként egy amerikai magániskolában, később pedig az egyetemen helytállni - írja a CNN.

A "Black at", Instagram-oldalak olyan jelenlegi és volt diákok történeteit gyűjti össze, akik valamilyen formában találkoztak rasszizmussal és a diszkriminációval a "fehér elit" valamelyik neves magániskolájában. Az eddig megosztott történetek szerint a téma nyilván nem újkeletű, de nem is egy-egy államban van csak jelen - a probléma egy tucat államban és számos iskolában előkerül.

Számos jelenlegi diák és öregdiák mesélt arról, hogy keményen dolgoznak, mégis egy-egy tanár vagy diáktársuk megjegyzése kirekesztő volt és akár egyben sorsfordító is. Úgy mint "nem tehetek, róla, nem szeretem a feketéket", vagy "sok fekete csaj van, rontják suli összképét".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#sayyestoexeter #blackatboardingschool #blackatexeter

Black at Exeter (@blackatexeter) által megosztott bejegyzés,

A posztok többsége név nélkül, és az oldalak adminisztrátorai szerint eredeti formájában jelenik meg.

Jóval a tavalyi alatt van a természettudományos képzésekre jelentkezők száma

Mutatjuk az összes, az első helyes jelentkezők, illetve az államilag támogatott finanszírozási formát megjelölők számát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!