szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen szabályok mellett tarthatják meg az idei nyári táborokat? Itt vannak a legfontosabb infók.

Bár a táborozó gyerekek nem tartoznak a veszélyeztetett korosztályba, hordozók azonban lehetnek, így fontos a biztonság. Az egészségügyi előírásokat mindenkinek, szülőknek és táborszervezőknek is be kell tartaniuk, így minimálisra szorítható a járványveszély – mondta a 168 Órának Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője.

A cikkből kiderül, táborba csak egészséges gyerek mehet, amiről nyilatkozatot kell kitölteni. Emellett a táborszervezők pedig saját hatáskörben tovább szigoríthatnak a szabályokon, például az említett nyilatkozat mellé gyerekorvosi igazolást is kérhetnek a jelentkezés véglegesítéséhez - teszik hozzá.

Azokban a táborokban, ahol több mint háromszázan lesznek, kötelező egy orvos jelenléte is. A tábornyitáskor kötelezően fertőtleníteni kell, a gyerekeknek pedig higiéniás oktatást tartanak rögtön az érkezéskor - írják.

Nagy szükség van rá

Azt korábban már mi is megírtuk, hogy majdnem minden második 14 év alatti gyereket nevelő szülő tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünetben. Egy részüknek komoly problémát is jelent a gyerekfelügyelet a nyári szünetben, hiszen a koronavírus-járvány miatt sokan kivették a meglévő szabadságukat.

A 168 Óra azonban hozzátette, nem mindenki tud majd élni ezzel a lehetőséggel. Egy a lapnak nyilatkozó szülő szerint gyerekének hónapokkal ezelőtt elkezdtek szervezni egy tábort, már a részvételi díjat is befizették, pár napja azonban kiderült, a helyi polgármester mindenféle csoportos programot megtiltott, így a tábor elmarad.

Sok szülő, mint kiderült értetlenül áll a döntés előtt, ugyanis a több mint két hónapos bezártság után a gyerekeknek nagy szükségük lenne a közösségre - teszik hozzá.

Idén sem lesz olcsó móka a táborozás, de új lehetőséggel bővült a kínálat

Átalakult a táboroztatási piac a koronavírus-járvány hatására. Az új táborok elsődleges célja, hogy olcsóbban nyújtsanak "tábori élményt "a nehezebb helyzetbe került családok gyerekeinek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!