szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az már eldőlt, hogy napközis, sőt ottalvós táborokat is szervezhetnek idén nyáron, de vajon milyen árakra lehet számítani ebben a rendhagyó időszakban?

Azt Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu portál vezetője már a napközis táborok első híre után elmondta, a kínálat idén kisebb, mint tavaly, így a jó ár-érték arányú táborok turnusai még hamarabb telhetnek be, sőt, az árak is növekedhetnek. Most a hvg.hu utánajárt a meghirdetett táborok díjainak. Az említett táboros portáltól megtudták, az alapárak valóban emelkedtek, pontosan 5 százalékkal tavalyhoz képest.

A 25 ezer forintostól a heti 250 ezresig viszonylag sokféle tábor várja a gyerekeket az idei nyáron. A rekordot egy angol nyelvi tábor tartja, de szintén a drágább ottalvós kategóriában van 120-130 ezer forintért is van ilyen típusú, vagy éppen balatoni vitorlástábor is. Vannak azonban jóval olcsóbb bentlakásos változatok is - írják, hozzátéve: mint a velencei Királyság! Gyerektábor, ahol heti 26 ezerért sportolhatnak, kézműveskedhetnek, zenélhetnek, strandolhatnak a 6-13 éves gyerekek.

Az átlagárak

50-55 ezer forintra rúg az ottalvós táborok átlagára Tóth Béla szerint, aki a témában mesélt a hvg.hu-nak. A cikkből kiderül, a napközis táborok ennél kicsit olcsóbbak, azok átlagára 35-37 ezer forint körül mozog. A legolcsóbbak között van egy kézműves tábor 15 ezerért, de van egy-egy kalandtábor 18 ezerért is. Itt is van másik véglet, az alsóörsi katamarán-tábor már közel 90 ezer forintba kerül.

A legnépszerűbb táborok a sport, és az idegen nyelvi (főleg angol) táborok, e mellett sokan keresik a kézműves-, lovastáborokat is - írják ,hozzátéve: egyre nagyobb az érdeklődés az olyan extrém táborok iránt is, mint például a rúdtánctábor, vagy a különböző katonai táborok, például az, ahol dzsungel körülmények között hajtanak végre valamilyen missziót a gyerekek.

Június 16-tól megtarthatóak az ottalvós táborok is

Most akkor mégis lehet ottalvós táborokat szervezni idén nyáron? A most megjelent kormányrendelet szerint igen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!