szerző:
eduline/mti
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nemzeti Filmintézet összesen 90 film ingyenessé tételével járul hozzá a koronavírus miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradt szülők szórakoztatáshoz.

A 90 mozgóképet tartalmazó válogatásban irodalmi alkotások filmváltozatai, fontos történelmi, ifjúsági és animációs filmek szerepelnek, melyek felhasználhatók a magyar irodalom, történelem és médiaismeret online oktatásához, továbbá hozzájárulhatnak a tartalmas kikapcsolódáshoz is.

Az irodalmi klasszikusok válogatásban a legkiemelkedőbb írók alkotásainak filmes feldolgozásai közül válogathattok, különös tekintettel a kötelező olvasmányokra. Ingyenesen hozzáférhető így A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, az Egri csillagok, az Édes Anna, a Légy jó mindhalálig, a Szent Péter esernyője című film.

A történelmi válogatásban játékfilmek szerepelnek, köztük A tizedes meg a többiek, a Budapesti tavasz, a Feldobott kő, a Hideg napok, a Szamárköhögés és a Valahol Európában is, amelyek történelmi forrásként is fontosak, mert pontos látleletet mutatnak arról, hogy az adott korszak alkotói hogyan gondolkodtak a magyarság létét meghatározó eseményekről, helyzetekről.

A gyűjteményben vannak kisebbeknek szóló filmek és mesék is, olyan nagy kedvencek, mint a Vuk vagy a Szaffi.

Újabb ingyenes e-könyvek a távoktatásban tanulók számára

Újabb könyvkiadók tettek ingyenessé számos könyvet, amelyek a diákoknak nagy segítségére szolgálhatnak ebben az időszakban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!