szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit Warlingham Iskolában két új alkalmazottat vettek fel, hogy segítsék a szorongó diákokat és oldják az iskolai stresszt. Azonban nem tanárokról vagy pszichológusokról van szó, hanem egy tengerimalacpárról.

A Metro számolt be arról, hogy a brit Warlingham Iskolába idén szeptembertől két új lakó – Rita és Delilah – költözött, akik segítenek elvonni a diákok figyelmét az iskolai és azon kívüli gondokról.

A tengerimalac-terápia ötlete az iskola egyik asszisztensétől, Helen Kurttől származik, aki egyik nap a kutyájával ment munkába. A gyerekekre pozitív hatással volt a háziállat jelenléte, ezért kitalálták, hogy tesznek egy próbát a tengerimalacokkal. Helen ekkor utánanézett az egyik kolléganőjével az iskolai tengerimalac-terápia jótékony hatásainak.

null

null

Az iskola igazgatója eleinte hezitált az iskolai háziállatok tartása miatt, de a két alkalmazott nagyon sok kutatást végzett a kedvtelésből tartott állatok jótékony hatásairól és rengeteg érvük volt, így a statisztikák hamar meggyőzték.

A diákok nagy lelkesedéssel fogadták a tengerimalacokat. A tapasztalatok alapján Rita és Delilah valóban segítenek azoknak a gyerekeknek, akik hajlamosak az idegeskedésre és a szorongásuk negatívan befolyásolja az iskolai teljesítményüket. A tanárok szerint a kisállatok érkezése óta a gyerekek sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és jobban tudnak figyelni az órákon.

null

null

Az iskola munkatársai most már együttműködnek a térség más iskoláival is, hogy megosszák a tapasztalatokat a tengerimalacok jótékony és gyógyító hatásaival kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.