szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár húsz-harminc százalékos is lehet spórolni, ha egy egyetemista vagy főiskolás nem egy kisebb alapterületű lakást bérel egyedül, hanem egy nagyobb lakásba költöznek be többen – igaz, ez a megoldás több kompromisszummal jár.

Az albérleti lehetőségek kiválasztásánál jellemzően az ár és a lokáció az elsődleges szempont, de jó néhány részletet érdemes még mérlegelni, mielőtt meghozzuk a végső döntést. Egy-egy bérleti szerződés esetében több százezer forintra is rúghat a kezdeti költség, így érdemes odafigyelni mindenre – mondta a Magyar Hírlapnak Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Ha egy hallgató az anyagiakra koncentrál, érdemes átgondolnia, hogy egy kisebb alapterületű lakást bérelne egyedül, esetleg a társával, vagy egy nagyobb lakásba költöznének be többen.

Nem csak az ár fontos: 5+1 tipp a biztonságos albérletválasztáshoz

Merőben más élethelyzetben találják magukat a friss egyetemisták és főiskolások akkor, amikor az első szemeszterükre készülnek.

Utóbbi esetében akár húsz-harminc százalékot is lehet spórolni a költségeken, azonban több kompromisszummal jár, mint az első megoldás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!