szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak pár nap, és vége a tanévnek, ezért összeállítottunk egy bakancslistát a következő két és fél hónapra. Programok (nem csak) diákoknak.

Legalább egy napra kapcsoljátok le az otthoni wifit, és a telefonotokon se böngésszetek, ne nézzetek rá a közösségi oldalakra, kapcsoljátok ki az értesítéseket is. Az így felszabaduló időt fordítsátok másra: menjetek strandra, találkozzatok a barátaitokkal vagy maradjatok otthon egy jó könyvvel.

Játsszatok! Próbáljátok ki a legújabb társasjátékokat – ebben a cikkünkben többet is ajánlottunk -, kártyázzatok, szervezzetek számháborút.

Sátorozzatok. Szerezzetek be vagy kérjetek kölcsön egy sátrat és hálózsákokat, és egy-két napra költözzetek ki a szabadba. Jó választás a nagyszülők kertje, de akár egy közeli kemping is.

Kiránduljatok! Nem feltétlenül kell messzire menni, a környéket is fel lehet fedezni – kérjetek kölcsön egy útikönyvet, és nézzetek ki belőle néhány helyet, amelyet érdemes felkeresni.

Szervezzetek „vacsoracsatát” – egy hétig minden este más-más barát főzzön vacsorát, pontozzátok egymás gasztronómiai teljesítményét, a végén pedig hirdessetek győztest.

Diákoknak: így utazhattok olcsóbban idén nyáron

Több ezer forintot spórolhattok meg diákként, ha ügyesen vásároltok nyári vonatbérletet. Mutatjuk a részleteket.

Nézzétek meg a napfelkeltét. Állítsátok be az ébresztőt, és hajnalban menjetek ki az erkélyre/a közeli parkba vagy bárhová, ahonnan jól látjátok a napfelkeltét. Megéri.

Piknikezzetek, süssetek szalonnát a szabadban – a barátokkal, családdal, osztálytársakkal együtt.

Töltsetek egy éjszakát a szabadban – érdemes augusztusra időzíteni a programot, így akár hullócsillagot is láthattok.

Vegyetek részt egy „szedd magad” programon, majd faljátok be az összes gyümölcsöt.

Tanuljatok meg egy-két egyszerűbb ételt elkészítését Kérjetek segítséget anyától/nagyitól/szomszéd nénitől.

Mennyiért strandolhattok 2019-ben Budapesten és környékén - diákigazolvánnyal?

Utánajártunk, mennyibe kerülnek a strandbelépők Budapesten és környékén - diákkedvezménnyel. Van olyan strand, ahol diákkedvezménnyel akár 400 forintos áron is fürdőzhettek.

Próbáljatok ki valamilyen új mozgásformát. Reggelenként futhattok, esténként elmehettek egy-egy dance-aerobic- vagy zumbaórára, a lényeg, hogy legyetek mozgásban. Eleget ültetek egy helyben a tanév tíz hónapja alatt.

Utazzatok, utazzatok, utazzatok. Az anyagi lehetőségek nyilván gátat szabhatnak, de ha van rá mód, fedezzetek fel minél több helyet idén nyáron.

Vállaljatok nyári munkát. Zsebpénz-kiegészítésnek sem rossz, ráadásul megtapasztaljátok, milyen napi X órában dolgozni. Válasszatok olyan munkakört, amely passzol hozzátok.

Ne foglalkozzatok az iskolával. Legyen a pihenésé és az élményszerzésé a főszerep.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!