szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rengetegen nézték meg az észak-amerikai mozikban a Marvel Studios legújabb filmjét, amelyet már a magyar mozik is vetítenek. Filmajánló.

A várakozásokat jócskán felülmúlva 153 millió dolláros bevétellel indított a Marvel Kapitány a hét végén az észak-amerikai mozikban. A női főszereplős (Brie Larson) szuperhősfilm produkálta minden idők 18. legjobb nyitóhétvégi teljesítményét az egyesült államokbeli és a kanadai filmszínházakban, a világszerte kasszírozott 455 millió dollár pedig minden idők hatodik legnagyobb globális nyitóhétvégi bevétele. 

A Marvel Kapitány visszacsalogatta a nézőket a mozikba: idén eddig ez volt az első olyan hétvége, amelynek 210 millió dolláros összbevétele meghaladta a tavalyi hasonló időszakét, ráadásul tetemesen, 70 millió dollárral. A hihetetlen család 2 tavaly júniusi premierje óta egyetlen másik film sem kezdett ilyen erősen. A gyártó Marvel Studios, amelynek ez az első női főszereplős szuperhősfilmje, 125 millió dollár körüli bevétellel számolt a premierhétvégén. 

Húsz film, amit látnod kell, mielőtt egyetemre mész

Idén felvételiztek, és ráhangolódnátok az egyetemi életre? A Magyar Filmadatbázis oldalán megjelent lista - egyetemen játszódó - filmjei közül válogattunk.

Az előző két hétvége győztese, az Így neveld a sárkányodat 3. a második helyen végzett 14,7 millióval, Tyler Perry vígjátéka, az A Madea Family Funeral harmadik helyezettként 12,1 millió dollárt hozott.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!