szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mások a karácsonyra és a szilveszterre, ti viszont az első vizsgákra készültök? Utánajártunk, milyen a budapesti könyvtárak ünnepi nyitvatartása, hol tanulhattok a két ünnep között.

A FSZEK központi könyvtára

A budapesti egyetemisták kedvenc tanulóhelye, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára december 22-én, szombaton 10 órától 16 óráig tart nyitva, december 23-tól 26-ig zárva lesz, viszont a két ünnep között bemehettek tanulni, könyvet kölcsönözni: december 27-én és 28-án 10-től 20 óráig, december 29-én 10-től 16 óráig lesz nyitva a központi könyvtár.

December 30-án, 31-én és január 1-jén zárva lesz az épület, először január 2-án szerdán folytathatjátok a tanulást az olvasótermekben, 10 órától 20 óráig tart majd nyitva a központi könyvtár.

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

Az ELTE Ferenciek terén található könyvtára december 22-től zárva lesz. Először január 2-án mehettek a könyvtárba, akkor már a szokásos nyitvatartási időben, 9 órától 20 óráig.

©

A KSH könyvtára

A Központi Statisztikai Hivatal könyvtára december 27-én és 28-án reggel 8 és délután 16 óra között tart nyitva, december 31-én, január 1-jén és 2-án azonban zárva lesz. Január 3-tól (csütörtöktől) a szokásos nyitvatartással várják az olvasókat.

Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjtemény

Az idegennyelvű könyvtár december 21-én 10 órától 17 óráig tart nyitva, december 24-től január 1-ig azonban zárva lesz, január 2-án, 12 órakor nyitnak.

A BME Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár

A BME OMIKK december 24-től január 1-ig lesz zárva, a karácsony előtti napokban és egész januárban kedveznek a vizsgákra tanuló egyetemistáknak: a nagyolvasó reggel nyolctól egészen este tízig nyitva tart. A részletes nyitvatartást itt találjátok.

Országos Széchényi Könyvtár

Az OSZK-ban december 22-én még tanulhattok, de aztán bezár a könyvtár, a szolgáltatásokat először január 2-án vehetitek igénybe.

Ez minden egyetemista álma: van olyan könyvtár, amely éjfélig nyitva tart

A téli vizsgaidőszakban éjfélig nyitva tart a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és a Csorba Győző Könyvtár.