szerző:
Eduline

Külföldre mentek nyaralni és felfrissítenétek a nyelvtudásotok, vagy érettségire, nyelvvizsgára készültök? Ajánlunk nektek pár hasznos oldalt.

©

1.Free-English-Study

Az oldalon írásbeli és szóbeli szövegértési, szövegalkotási, nyelvtani és szóbeli feladatokat is találhattok. A tesztek kitöltése után eredményeket is kaptok.

2. BBC Languages

Ha már tudtok angolul, a BBC oldalának segítségével tanulhattok franciául, spanyolul, németül, olaszul, portugálul, kínaiul vagy a további harminc nyelv valamelyikén. Kezdőként egy 12 hetes kurzuson vehettek részt, amelynek teljesítéséről papírt is kaptok.

3. LiveMocha

Huszonöt nyelven tanulhattok ingyenes és fizetős kurzusokkal. Az anyagokat könnyű alapkifejezésekkel kezditek, és anyanyelvi beszélők adnak nektek visszajelzést. Velük a kommunikációs készségeteket is fejleszthetitek.

Még több hasznos infó

Mennyire tudtok angolul? Három ingyenes, online szintfelmérő teszt

10 ingyenes alkalmazás, amit kötelező letöltenetek nyelvtanuláshoz

Öt fontos kérdés, amit a nyelvvizsgákról tudni kell

Ezért érdemes legalább két nyelvet megtanulni

4. Italki

Ezen az oldalon kapcsolatba léphettek nyelvtanárokkal és anyanyelvi beszélőkkel, akik segíthetnek kijavítani az írásaitokat, vagy együtt gyakorolhatjátok a nyelvet.

5. SoundsEnglish.com

A hallás utáni szövegértést segíti az oldal, ahol egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után kaptok feladatokat, például hiányzó szövegrészleteket kell beírnotok, vagy válaszolnotok kell a kérdésekre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!