szerző:
Eduline

Az utóbbi hetekben úton-útfélen, aluljárókban és tereket is láttuk "ingyenes angolóra" táblák mögött ácsorgó embereket. De kik ők? Tényleg ingyenes angolórát kínálnak, vagy kamu az egész? Utánanéztünk.

Nem kamu - ennyit már az elején leszögezhetünk. Az órákat - amelyekért tényleg nem kell fizetni - amerikai misszionáriusok tartják, közösségi munkaként tekintenek az oktatásra.

A kezdeményezés honlapján az olvasható, hogy az angolórákon a politikán és a valláson kívül minden téma előfordul, a csatolt videó szerint azonban az órákat imával kezdik és imával fejezik be, és kérik "az egyház öltözködési szabályainak betartását" is, viszont az órák utáni, vallási jellegű beszélgetések fakultatívak.

Akit ez nem zavar, huszonhat magyarországi helyszínen járhat a kezdő, középhaladó/haladó vagy profi tanfolyamokra. Előzetesen nem kell bejelentkezni, nincs szintfelmérő és tankönyv sem. Hogyan tanulhattok idegen nyelveket - teljesen ingyen? A legjobb lehetőségekről itt olvashattok.

Az egyes órák tananyagai nem feltétlenül épülnek egymásra, így az sem gond, ha nem tudtok minden héten elmenni az órákra. A foglalkozások egyébként egyórásak, és a honlap szerint elsősorban a szóbeli angol nyelvvizsgára, illetve az angol érettségire készülők számára lehetnek hasznosak. Nyelvvizsgára készültök? A legnépszerűbb típusok mintafeladatsorait itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!