szerző:
MTI

Október elejéig véleményezhető a két tannyelvű iskolák működésének szabályozására az Emberi Erőforrások...

Szigorú szabályokat kell betartaniuk a két tannyelvű iskoláknak

Október elejéig véleményezhető a két tannyelvű iskolák működésének szabályozására az Emberi Erőforrások Minisztériumában készült rendelettervezet - írta a Magyar Nemzet.

A lap hétfői számában azt írta, hogy egyebek mellett a szabályozás kimondaná: a két tannyelvű iskolákban legalább három tárgyat idegen nyelven kell tanítani minden évfolyamon. A középiskolákban a célnyelven kell tanítani mindazokat a tárgyakat, amelyekből a helyi tanterv szerint érettségizni lehet.

A kormányrendelet megszabná a követelményeket, amelyeket az iskoláknak teljesíteniük kell. Ezek alapján például az általános iskola végére minden tanulónak le kell tudnia tenni az alapfokú nyelvvizsgát, a középiskola végére pedig a középfokút.

Elfogadása esetén a rendelet 2013. szeptember 1-jén lép hatályba, passzusait a 2013/2014-es tanévben kellene alkalmazni az első, az ötödik, kilencedik és az előkészítő évfolyamokon, majd felmenő rendszerben a többi évfolyamon is - írja a lap. Mégsem lesz kötelező az egyetemi-főiskolai felvételihez a nyelvvizsga? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.