szerző:
Eduline

Felfrissítenétek a nyelvtudásotokat és papírt is szeretnétek róla? Mutatjuk, mennyibe kerülnek a tanfolyamok és a nyelvvizsgák.

©

Szeretném felfrissíteni az angol nyelvtudásomat, és ősszel megpróbálnám letenni a nyelvvizsgát. Körülbelül mekkora összeggel kell számolnom?

Ha a nyári ajánlatok közül válogattok, már 22 ezer forintért találtok harmincórás tanfolyamokat. A százórás tanfolyamok 40 és 65 ezer forint körül mozognak. Általában napi 5x5 vagy 2x5 órás rendszerben tartják, a normál kurzusok pedig 2x3 órát jelentenek, és választhattok a délelőtti vagy a délutáni időpontok között.

A legnépszerűbb nyelviskolákban alapfokú (B1-es szintű), komplex nyelvvizsgát 20-29 500 forintért tehettek, a középfokú (B2-es szintű) vizsgák ára pedig 25 és 32 500 forint között mozog. A legdrágább az angol IELTS, illetve TOEFL vizsga: az, hogy milyen szintű bizonyítványt kaptok, attól függ, hány pontot értek el a skálán. A British Council által szervezett IELTS 52 500 forintba, a TOEFL pedig 220 dollárba, tehát körülbelül 50 ezer forintba kerül.

Íme, a nyelvvizsgatípusok

Nemzetközi nyelvvizsgát tennétek? Minden az IELTS-ről

Humán vagy reál nyelvvizsga? Minden a Debreceni Egyetem vizsgájáról

Melyik nyelvvizsgát válasszátok? Minden a TELC-ről

Szakmai nyelvvizsgát tennétek? Itt van minden a Corvinus nyelvvizsgájáról

Melyik nyelvvizsgára jelentkezzetek? Minden az Euroexamről

Nyelvvizsga kisokos: minden a BME nyelvvizsgájáról

Melyik nyelvvizsgát válasszátok? Minden az ECL vizsgáról

Milyen nyelvvizsgát érdemes választani? Minden az ELTE Origó nyelvvizsgájáról

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!