szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Éppen nyelvvizsgára készültök vagy már régóta kerestek egy megbízható fordítót? Bármelyik is legyen, ezzel a három appal most akár offline is fordíthattok.

Speak&Translate

Az alkalmazás neve Speak&Translate, amely sajnos csak iOS-en érhető el ez az alkalmazás, pedig mindenkinek nagyon hasznos lehet.

©

Bár sima fordítóprogramként is üzemel, a legjobb funkciója mégis a beszédfelismerés. A nagy nyelveknél - és amely nyelveknél lényeges különbségek vannak - ráadásul különféle nyelvjárásokat is megkülönböztet.

Az appot innen tölhetitek le, próbáljátok ki!

Magyar-angol szótár

Az SE Develop által fejlesztett szótáralkalmazások több nyelven elérhetők, az angol-hinditől kezdve a portugál-franciáig. Az angol-magyar változatot androidra itt találjátok, iPhone-ra pedig itt, de van francia-magyar szótáruk is.

©

Ofline szótár

A mi kedvencünk mégis a TinyAppWorks androidos szótára. Nagyon szép felületen egyszerre használhattok angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh és horvát szótárakat offline, reklámok nélkül. Innen tölthetitek le.

Egy tantárgy idegen nyelven minden gimnáziumban? Érdekes ötlet az MNB-től

Legyen gyakorlatiasabb a nyelvoktatás, államilag támogassák a tanítási idő utáni nyelvtanulási lehetőségeket, és a nem két tanítási nyelvű iskolákban is lehessen idegen nyelven érettségizni a különböző tárgyakból. Többek között ezt javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 330 pontos versenyképességi programjának oktatási részében.