szerző:
Eduline

Jó lehetőséggel állt elő a MÁV, ha van érvényes diákigazolványotok, több ezer forintot spórolhattok.

©

Ha esetleg lemaradtatok az ingyenes Európa-túráról, de szeretnétek több helyre eljutni - akár országon belül is, akkor lehetőségetek van utazni a kedvezményes Vakáció bérlettel. 

A MÁV-START és a GySEV teljes belföldi hálózatán egy Vakáció bérlet nevű szezonális bérlet megvásárlásával meghatározott ideig, de korlátlanul utazhattok az országban.

A bérlettel gyorsvonati pótjegyet sem kell váltanotok, de arra figyelni kell, hogy a többi feláras vonat csak felár megváltása mellett vehető igénybe. (Ilyen például az InterCity pót- és helyjegy.) A Vakáció bérletet a MÁV-os jegypénztárban, új típusú automatából vagy éppen online, automatás átvétellel is megvehetitek. De otthoni nyomtatása és kijelzőn bemutatása nem lehetséges, erre figyeljetek.

Az ajánlatot igénybe vehetitek, ha a közoktatásban, vagy felsőoktatásban tanultok, és van érvényes nappali vagy esti tagozatos magyar (vagy meghatározott feltételeknek megfelelő nemzetközi) diákigazolványotok.

A bérletek 2018. szeptember 30-ig használhatóak fel és másodosztályra szólnak. A jegyárakról és a bérletek érvényességi idejéről itt találtok infókat.

Lemaradtatok a nyári ingyenes vonatjegyekről? Még lesz lehetőségetek pályázni

Ne bánkódjatok, ha lemaradtatok róla. Folytatódik a népszerű kezdeményezés, ősszel újra lehet jelentkezni az ingyenes vonatjegyekre. Ősszel újra lehet jelentkezni az ingyenes vonatjegyekre, hiszen az ősz folyamán újabb pályázatot írnak majd ki, ezért később még lesz lehetőségetek jelentkezni - írja a DiscoverEU. Mit is jelent ez a pályázat pontosan?