szerző:
Eduline

Egy diák május 18-án tíz embert lőtt le a texasi Santa Fe Középiskolájában.

©

Édesapja szerint Dimitrios Pagourtzis „jó fiú”, akit bántottak az iskolában, Antonios Pagourtzis szerint ez állhatott a lövöldözés hátterében. Arról, hogy Dimitriost csúfolták a társai és a tanárok, korábban egy szemtanú is beszélt.

Megdöbbentő adatok: megemelkedett az iskolai lövöldözések halálos áldozatainak száma

Ugrásszerűen megemelkedett az iskolai lövöldözések halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban egy új tanulmány adatai szerint. Az utóbbi 18 évben több embert öltek meg iskolákban elkövetett lövöldözésekben, mint az előző évszázadban összesen - hívták fel a figyelmet a Journal of Child and Family Studies című folyóiratban csütörtökön megjelent kutatásban.

A 17 éves fiú a nyomozóknak arról beszélt, hogy azokra a tanulókra nem lőtt, akiket kedvel, mert szerette volna, ha maradnak, akik elmesélik a történetét - írja a 24.hu.

A tettes 11. osztályos volt az iskolában, és korábban az azóta már törölt Facebook-oldalára egy Born To Kill (kb. Született gyilkos) feliratú pólót ábrázoló képet töltött fel. A rendőrség szerint a gyanúsított a lövöldözés után öngyilkos akart lenni, de saját bevallása szerint nem volt hozzá bátorsága, és inkább feladta magát.

Átlátszó hátizsákot kell hordaniuk a parklandi diákoknak az iskolai lövöldözés miatt

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában, ahol februárban a 19 éves Nikolaus Cruz tizenhét embert agyonlőtt és többeket megsebesített. A biztonságra hivatkozó "óvintézkedést" a tavaszi szünet után, a jövő hét elejétől vezetnék be a floridai intézményben, ahol az átlátszó műanyag hátizsákokat az iskola már ki is osztotta a diákoknak.