szerző:
Eduline

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat egy 28 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen.

©

A részeg férfi idén márciusban Győr belvárosában olyan gyerekekbe kötött bele, akik éppen testnevelésórán voltak. Az órát tartó tanár, illetve a részeg férfi társa is rászólt a férfira, hogy hagyja békén a gyerekeket. - írja az Index.

A részeg ekkor a tanárt megütötte, arcon köpte, majd újra nekiment, de a pedagógus a földre vitte és a rendőrséget is felhívta. A férfi tettéért hét és fél év börtönt is kaphat. 

Lesújtó jelentés a magyar gyerekekről: megoldatlan problémákkal küzdenek

Évről évre nehezebb gyereknek lenni Magyarországon, az egymásra rakódó feszültség és a régóta húzódó, megoldatlan problémák miatt - mondja Gyurkó Szilvia, a gyermekjogokkal foglalkozó Hintalovon Alapítvány létrehozója, a 2017-ről szóló Gyermekjogi Jelentésük alapján. A hvg.hu azt írja, ilyen problémák a gyerekszegénység, illetve a gyerekeket nevelő családok szegénysége, a gyerekbántalmazás, hogy sok gyerek családon kívül nevelkedik, hogy megkülönböztetik a fogyatékosokat.