szerző:
Eduline

Számos botrányos könyv még mindig szerepel a kormány.hu oldalon közzétett legfrissebb tankönyvlistán.

©

Közzétették a kormany.hu-n a 2015/2016-os tanévre javasolt tankönyvek jegyzékét. A listán számos kritizált könyv is feltűnik, bár azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az eddigi formátumban, vagy esetleg átdolgozták őket.

Herber Attila és Kampós András 9-10. osztályosoknak szóló történelem munkafüzete megmaradt. Mint ismert, a két tananyagfejlesztő egyik szöveges feladványában a feldolgozandó szövegek közül öt modern kori, és arra utal, hogy a finnugor nyelvrokonság egy blöff, amit németek találtak ki nekünk.

Szintén ott van a jegyzékben Fülöpné Erdő Mária (Erdő Péter bíboros testvére) Élet a hitben című könyve 4. osztályosoknak, amely szerint "a homoszexuális cselekedet azonos nemű személyek közötti szexuális kapcsolatot jelent. Ezek súlyos, halálos bűnök."

A listán maradt Tölgyszéky Pap Gyuláné Természetismeret 6. osztály című könyvét is, amely azt fejtegette, hogy a fiúk és a lányok szellemi képességei eltérőek, például a fiúk jobbak matekból, a lányok meg könnyebben tanulnak meg olvasni.

És továbbra is az ajánlott könyvek között van a klasszikus, nyugatimádós, CNN-t szidó írást tartalmazó Irodalom 7. osztály című könyv, Valaczka András és Alföldi Jenő munkája. Kilóg a sorból, mert tartalmilag nem, csak vizuálisan kifogásolható a szintén ajánlott Pethőné Nagy Csilla Irodalom 10. című tankönyve. Ez a mű azzal vált emlékezetessé, hogy véletlenül egy deszkába vésett pénisz került a címlapjára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!