szerző:
Eduline

A betöltetlen tanári álláshelyek ismertté vált száma csak a jéghegy csúcsa – így reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Szülői Hang felmérésének eredményére. A több mint ötezer szülő megkérdezésével készített kutatásból kiderül: nemcsak a kisebb településeken, a fővárosban is jelentős a tanárhiány.

©

„A kérdőívre adott válaszok alapján még inkább alátámasztottnak látjuk szakszervezetünk véleményét, miszerint az ismertté vált, betöltetlen pedagógus álláshelyek száma pusztán a jéghegy csúcsát jelentik, s a probléma jóval nagyobb és összetettebb, mint ahogy azt a fenntartók és az oktatásirányítás kommunikálja” – írja közleményében a PDSZ, amely szerint a tanárhiány enyhítésére külön programot kellene kidolgozni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szülői Hang felmérésből kiderül: az általános iskolákban egyértelműen a matematika és az angol nyelv a legkritikusabb terület, ezeket érinti leginkább a tanárhiány.

Ezt gondolják a szülők a tanárhiányról: a matematika- és angoltanításban már kritikus a helyzet

A Szülői Hang több mint ötezer szülő részvételével készített felmérésből kiderül: az általános iskolákban a matek- és az angolórákat érinti leginkább a tanárhiány. Mivel részletes statisztika nem volt a tanárhiány mértékéról, a Szülői Hang Közösség online szülői felmérést készített a tanárhiányról és az azzal összefüggő problémákról - írja a 24.hu.