szerző:
Eduline

Sem az iskolák, sem a társadalom nem készült fel a nyári szünet rövidítésére - nyilatkozta múlt héten Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Az eduline olvasói szerint sem jó az ötlet.

©
Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a pedagóguskar elnöke a tanévi struktúra átalakításán belül a nyári szünet rövidítéséről úgy vélte, egyelőre sem az iskolák, sem a magyar társadalom nem készült fel erre. Az a hivatkozás, hogy a gyerekek nyáron túl sokat vannak felügyelet nélkül, lehet, hogy valós, de tanév közben sokkal nehezebb megoldani a családoknak ezt a problémát - mondta, hozzátéve, hogy az egésznapos iskolát pedig abban az esetben tartja jó megoldásnak, ha arról az intézmények maguk dönthetnek.

A téma megmozgatta az eduline olvasóit, egymás után érkeztek a kommentek Facebook-oldalunkon - úgy tűnik, a legtöbben nem örülnének, ha a diákoknak még június végén is az iskolapadban kellene ülniük. Az érvek meggyőzőek.

Légkondit minden iskolába! Minden szünetben működik az iskolákban ügyelet. Akkor adjanak pénzt is, hogy a gyerekeknek programokat tudjanak szervezni az iskolák!

Én pedig szeretném Palkovics "urat" beültetni arra a két hétre egy lapostetős iskola legfelső emeletén levő tantermébe és megkérni, hogy vegyen rész az órai munkában kb. 40 fokban 8-16 óráig.

Ezt a légkondícionált budai várban biztos lehet kivitelezni... Ez nem Anglia vagy Németország, ahol júniusban 12 fok van.

Ragyogó lesz kánikulában tanítani. Miért jó ez az állandó kikísérletezés a diákokkal, tanárokkal, szülőkkel? Majd utána vissza az egész, mert millió ok miatt rosszabb lesz, mint volt?

A gyerekek a téli szünet után jajgattak, hogy rövid volt. Mondtam, hogy lehet az hosszabb is, de annak ára lesz. Amikor megtudták, mi lenne az, nagyon gyorsan megelégedtek azzal, ami most van. Bár 4-sek, ennek ellenére az első mondatuk az volt, hogy meg fognak sülni az osztályban, inkább legyen rövidebb a többi, a nyári maradjon meg hosszúnak.

Beülhetnek a döntéshozók az 50 fokos tanterembe. Vagy lesz pénz a kirándulásokra? Bár 40 fokban csak a strand a megfelelő.