szerző:
MTI

Hétről kilencre emelkedett a kínai középiskolai késelő halálos áldozatainak száma - adta hírül a helyi média szombaton

©

Egy férfi péntek kora este agyonszúrt hét lány és két fiút, tízet pedig megsebesített a Kína északi részén található Micsében. A középiskolás diákok éppen hazafelé tartottak, amikor a késelő rájuk támadt. A 19 diák életkora 12 és 18 év között van, és többségük - tizennégy - lány.

A tettest, egy 28 éves férfit elfogták. Vallomása szerint hajdanán az iskola tanulója volt, osztálytársai bántalmazták, ezért meggyűlölte a diákokat.

Kínában az iskolák többször váltak már véres támadások helyszíneivé. 2016-ban egy férfi késsel támadt rá diákokra, és miután tízet megsebesített közülük, végzett magával. 2014-ben három tanulót és egy tanárt késelt meg egy férfi egy oktatási intézményben, amelybe nem akarták felvenni lányát. Egy évvel korábban egy sanghaji iskola előtt egy férfi 13 emberrel - köztük hat gyerekkel - végzett.

Átlátszó hátizsákot kell hordaniuk a parklandi diákoknak az iskolai lövöldözés miatt

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában, ahol februárban a 19 éves Nikolaus Cruz tizenhét embert agyonlőtt és többeket megsebesített. A biztonságra hivatkozó "óvintézkedést" a tavaszi szünet után, a jövő hét elejétől vezetnék be a floridai intézményben, ahol az átlátszó műanyag hátizsákokat az iskola már ki is osztotta a diákoknak.