szerző:
Eduline

"Sem korábban, sem most nem utasította senki sem a pedagógusokat arra, hogy takarítói feladatokat lássanak el" - így reagált a Klebelsberg Központ arra a hírre, hogy a Ferencvárosi Sport Általános Iskolában és Gimnáziumban a tanárok és a szülők takarítanak, mert az utolsó takarítónő is felmondott.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Index szerint a takarítói létszám az utóbbi időben végül egyre csökkent, az utolsó takarító múlt pénteken adta fel, hogy egyedül küzdjön meg a többemeletes iskolával. A lap információi szerint az igazgató egy értekezleten el is mondta a tanároknak, hogy takarítaniuk kell. A felső emeleten, a felső tagozatosoknál a tanárok, míg az alsó szinten, az alsó tagozatosoknál néhány szülő volt kénytelen beállni takarítani.

Úgy tudják, az igazgató a legutóbbi összehívott értekezleten azt jelentette be, hogy megegyezett most takarítókkal a Kliktől függetlenül, saját hatáskörben, hogy jöjjenek ki az iskolába, de ez egyszeri alkalom, csütörtökön, miközben tanítás jövő hét péntekig lesz. Az igazgató állítólag azt is elmondta, hogy sikerült hosszútávon is megoldania egy takarítócéggel, de az csak január 8-tól kezd. Addig több szülő is vállalta, hogy segít a takarításban.

A hírre a Klebelsberg Központ is reagált, közleményükben azt írjk, "a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban a takarítói feladatokat jelenleg is ellátják megbízási szerződés keretében, illetve státuszban lévő kollégák. Amikor az intézményvezető jelezte, hogy a takarítással foglalkozó munkatársak személye folyamatosan változik, a Belső - Pesti Tankerületi Központ takarító céget bízott meg a feladattal, amely a téli szünetben nagytakarítást végez, és januártól megkezdi a munkát".

Hozzátették: szerdán egy másik takarító cég kivonult az iskolába, hogy elvégezze a nagytakarítást.

Hetek óta szülők és tanárok takarítják az egyik budapesti iskolát

A tanároknak és a szülőknek kell takarítaniuk a IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium termeit és a mellékhelyiségeket, mert az utolsó takarítónő is felmondott - írja az Index. Az Index úgy tudja, a takarítói létszám az utóbbi időben végül egyre csökkent, az utolsó takarító múlt pénteken adta fel, hogy egyedül küzdjön meg a többemeletes iskolával.