szerző:
Eduline

Egymást érik a felmérések a 2014/2015-ös tanévben. Tesztelik a diákok nyelvtudását, fizikai állapotát, és persze jövőre is lesz kompetenciamérés - ezt tartalmazza a következő tanév rendjéről szóló rendelet tervezete.

©

Elsősök felmérése

Az általános iskoláknak október 10-ig kell megbecsülniük azoknak az elsősöknek a számát, akiknél - az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján - az alapkészségek fejlesztését jobban kell támogatni.

Fizikai állapot felmérése

Ismét felmérik a diákok fizikai állapotát és edzettségét, a vizsgálatot 2015. január 5. és május 27. között végzik az iskolák. A korábbi felméréseken egyébként csak az egészségügyi állapotot vizsgálták, a mostanival azonban az edzettséget is mérik. Jövőre is lesz Cooper-teszt, fekvőtámasz, felülés, távolugrás és orvosi vizsgálat.

Országos kompetenciamérés

A hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamon 2015. május 27-én tartják az éves kompetenciamérést, akkor mérik fel az olvasási-szövegértési és a matematikai alapkészségeket.

Nyelvi felmérés a két tanítási nyelvű iskolákban

A hatodikos és a nyolcadikos, illetve a tizedikes diákok idegen nyelvi felmérőjét 2015. június 3-án szervezik meg a két tanítási nyelvű iskolákban. A hatodik évfolyamon a Közös Európai Referenciakeret (KER) szerinti A2, a nyolcadik évfolyamon pedig a B1, vagyis az alapfokú nyelvvizsga megszerzéséhez szükséges szintű nyelvtudást, a tizedik évfolyamon pedig a B2, vagyis középszintű nyelvtudást mérik.

Nyelvi felmérés

Az iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán az angolt vagy a németet első idegen nyelvként tanulók körében 2015. június 11-én végeznek nyelvi felmérést. A szövegértési készségeket vizsgáló tesztet az iskolák kiegészíthetik szóbeli felméréssel is. A 2014/2015-ös tanév rendjéről bővebb információkat itt találhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!