szerző:
MTI

A diákmunkáért adható minimum összeget törvényben szabályoznák ezentúl, hogy kiküszöböljék az iskolaszövetkezetek túlságosan is alacsony, lenyomott árait.

©

Hamarosan a parlament elé kerül az az iskolaszövetkezeteket érintő törvénymódosítás, ami garanciákat tartalmaz a diákmunkáért fizetendő minimum összegre - mondta Czomba Sándor az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Még több infó a diákmunkáról

A diákmunka jobban fizet, mint a főállás

A diákok zsebének fájni fog a vasárnapi pihenőnap

"Éhbérért dolgoztatják a diákokat": tiltakozik az MSZOE

A Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hozzátette: jelenleg az iskolaszövetkezetek túlságosan alacsony, nyomott árakkal dolgoznak sok esetben, és "nem is teljesen csak a legális szektorban".

Czomba Sándor kitért arra, hogy Magyarországon nem jellemző a tanulmányok melletti munkavégzés, ezt a rátát szeretnék javítani. Ezért olyan jogszabályi környezetet, ösztönzőket szeretnének kialakítani, amik segítik a fiatalok iskola melletti munkavállalását, ami előnyös a későbbi elhelyezkedés szempontjából is. Az elmúlt négy évben 29-ről 19 százalékra csökkent a fiatalok munkanélkülisége - ismertette.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!