szerző:
Eduline

Míg itthon az extrém frizurára, feltűnő sminkre és öltözködésre mondanak nemet az iskolák, külföldön sokkal szigorúbb...

Van olyan iskola, ahol a szülőknek megspórolják az iskolatáska árát
©

Míg itthon az extrém frizurára, feltűnő sminkre és öltözködésre mondanak nemet az iskolák, külföldön sokkal szigorúbb házirendet alkalmaznak az intézmények. A Huffington Post összegyűjtötte, mi minden került már tiltólistára az iskolákban.

Több száz brit és ausztrál intézményben például a tanároknak zöld tollat kell használniuk dolgozatjavításkor, miután a piros színt betiltották, mert „túlságosan felzaklatja a diákokat”. Egy New York-i egyházi iskolába pedig tilos biciklivel érkezni, az intézmény álláspontja szerint ugyanis „a két kerék túl nagy szabadságot ad a gyerekeknek”.

Nehéz elképzelni, de egy michigani gimnáziumból az iskolatáskákat is száműzték, hogy megelőzzék a lopásokat: a diákoknál mindig csak a következő órán szükséges tankönyvek lehetnek, minden mást zárt szekrényekben kell tartaniuk.

Egy torontói iskolában betiltották a labdákat, miután egy sportrendezvényen az egyik szülő agyrázkódást szenvedett. Még inkább meghökkentő, hogy néhány brit iskolában „legjobb barátot” sem választhatnak maguknak a tanulók, nehogy ezzel megsértsék mások érzéseit.

Ugyanígy tilos a puszi és a kézfogás a tennessee-i iskolákban: a tanároknak a fogamzásgátlás helyett kizárólag az önmegtartóztatásról lehet beszélniük a felvilágosító órákon. A nemrég elfogadott szigorú rendeletről itt olvashatsz bővebben.