szerző:
Eduline

Jász-Nagykun-Szolnok megyében újabb települések általános iskoláiban rendeltek el különböző időtartamú tanítási...

Jász-Nagykun-Szolnok megyében újabb települések általános iskoláiban rendeltek el különböző időtartamú tanítási szünetet erre a hétre - közölte a megyei védelmi bizottság. A közlemény szerint a rendkívüli időjárás miatt Tiszafüreden, Nagyivánban, Tiszaderzsen már hétfőn sem kellett iskolába menni, Csataszögön, Hunyadfalván és Nagykörűben keddtől szünetel a tanítás, míg Mezőtúron, a Katolikus Általános Iskolában hétfőre és keddre rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet.

Múlt pénteken hasonló döntés született Tiszatenyőn is, ahol hétfőtől két héten át szünetel az oktatás. Az iskola vezetője saját hatáskörben azért határozott így, mert a kemény téli napok alatt meg akarják kímélni csaknem 150 tanulójukat a megfázásos megbetegedésektől. Ezen kívül a nagy hidegben az épület fűtési rendszerét nagyon megterhelné a kellő hőmérséklet biztosítása, a vidékről bejáró pedagógusoknak pedig gondot okozna az utazás.

A következő két hét során a gyermekekre - igény esetén - az idősek napközi otthonában vigyáznak. A lemaradást a tavaszi szünetben és szombatonként pótolják majd az intézményben.