szerző:
Eduline

Egy szülői szervezet szerint törvényt sértenek az önkormányzatok és az óvodák, amikor nem veszik fel a gyerekeket akkor, amikor betöltik a harmadik életévüket. Egy óvodavezető szerint azonban olyan törvény nem létezik, amire a szervezet hivatkozik.

Az MSZOE ma reggeli közleményében azt állította, hogy "ha a kisgyermek betölti a 3 életévét, akkor biztosítani kell számára a teljes körű óvodai ellátást". A szülői szervezet szerint ezt sok óvoda nem teljesíti, így kizárják a 3 éves gyerekeket az óvodai ellátásból.

Egy óvodavezető az eduline-nak elmondta, a jogszabály azt írja elő, hogy aki az adott évben betölti a harmadik életévét, augusztus 31-től kötelezően fel kell venni az intézménybe.

"Persze ha van hely, év közben is felvehető a gyerek, de olyan is előfordul, hogy szeptemberben két és fél éves gyereket veszünk fel, azonban erre az intézményeket semmilyen törvény nem kötelezi" - mondta az intézményvezető.

A vezető elmondta, náluk általában van lehetőség év közben is felvételre, vagy a hároméves korhatár előtt szeptemberi óvodáztatásra, de csak addig, amíg a férőhelyek ezt engedik.