szerző:
Eduline

Az Okos Doboz fejlesztői új, a biológia és az egészségnevelés oktatásában hiánypótló Adaptív Digitális Tankönyvvel jelentek meg. Az ingyenesen elérhető digitális tananyag 4 hétig tartó, teszteléssel egybekötött nyereményjátékára 1000, 7-12 osztályos diák regisztrált. Ez alatt az időszak alatt a diákok tudásszintje jelentősen nőtt.

©

Az Okos Doboz egy játék alapú digitális feladatgyűjtemény, mely a nemzeti alaptanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolódik be az általános- és középiskolás diákok oktatásába.

A tesztelés során a felhasználókat két csoportra osztották. Az egyik csoport számára egy adaptív algoritmus, a Digitális Tanár, azaz egy egyéni felhasználó igényeire szabott, adaptív algoritmust használó számítógépes rendszer, osztott ki feladatokat, a másik csoport önállóan választhatott a tartalmak között annak érdekében, hogy a kijelölt fejezeteket minél hatékonyabban megtanulják - írják közleményükben.

Zseniális eszközt fejlesztettek magyar egyetemisták, a világ legjobbjai közé kerültek

Újabb világversenyen mutatják be a magyar egyetemisták által kifejlesztett Gloveye-t, amelynek segítségével a vak és gyengénlátó emberek is átélhetik az olvasás élményét. A különleges kesztyű - amelynek első prototípusát alig egy éve alkotta meg két BME-s hallgató - több millió ember mindennapjait könnyítheti meg.

Tudásszintjüket az adott témáról kérdőívvel mérték a játék elején és a végén. Az eredményekből kiderült, hogy míg a Digitális Tanárral tanulók tudásszintje 38,7 %-ról 58 %-ra, a kontrollcsoporté 43,1 %-ról csupán 48,5 %-ra nőtt. 

A hatékonyságvizsgálat igazolta, sőt meghaladta az előzetes várakozásokat: a mérések egyértelműen alátámasztják, hogy az általunk kifejlesztett adaptív oktató algoritmus, és a kapcsolódó keretrendszer használatával a diákok szignifikánsan hatékonyabban sajátítják el a számukra kijelölt tananyagot, mint az azonos befektetett munkával végzett, önálló tanulással - teszik hozzá.

Ilyen lesz a 2018-as érettségi történelemből: szabályok, feladatok és pontok

Milyen feladatokat kaptok majd az idei középszintű töriérettségin? Mennyi időtök lesz a megoldására, milyen témakörök kerülhetnek elő a vizsgán, és milyen segédeszközöket használhattok? Itt találjátok a legfontosabb infókat. Milyen feladatok leszenek? Az írásbeli feladatsort kb. 60%-ban a magyar, kb. 40%-ban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják.