szerző:
Eduline

Már nem csak természetjáró-, sport- vagy nyelvi tábor létezik, hanem például űr- vagy divattáborba is mehetnek a diákok. Egyetlen fal, amibe ütközhettek, az a rendezvények ára, ami akár egy egyetemista féléves tandíját is meghaladhatja.

5 napos tenisztábor Horvátországban 70 ezer forintért – nyilvánvaló, hogy ezt csak a tehetősebb családok engedhetik meg maguknak, de kereslet lehet rá, mert két turnust is megadtak a szervezők. De lehet egy hétig szörfözni a Balatonon, ez több mint 90 ezer forintba kerül.

Kétszer annyi turnust indítanak, és a horvátországinál több mint kétszer annyiba is kerül egy angoltábor Baranyában. Legalábbis az egyhetes kurzus, ami 170 ezer forint, a kéthetes már 340. Ezért cserébe angol anyanyelvű animátorokat ígérnek a szervezők.

Budapesit kilencedikesek roma gyerekeket táboroztatnának nyáron, ehhez gyűjtenek pénzt. Részletek itt.

Persze a fentieknél jóval olcsóbb táborok is várják a diákokat, ám ezek többsége napközis, tehát nem nyújt bentlakást. Ehhez még Budapest határát sem kell elhagyni, a fővárosban is számtalan tematikus tábort lehet találni, akár már 10-15 ezer forintért.

Ezeknél már csak azok a táborok olcsóbbak, melyeket önkormányzatok, alapítványok, egyházak, civil szervezetek vagy maga az állam finanszíroz, ezeknél viszont a rászorultság feltételeinek meg kell felelni.