szerző:
Eduline

Meddig kell iskolába menniük az általános és középiskolásoknak? Mi vár még rájuk a következő hetekben? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Hol találhatom meg, hogy meddig tart a tanév a gimnáziumban? Lesz még valami különös nyárig, ami a középiskolásokat érinti?

Bár a végzős középiskolásoknak ma véget ér a tanév, sok intézményben pedig a ballagást is megtartják, az alsóbb évfolyamos diákoknak még másfél hónapig, június 15-ig kell iskolába járnia. Meddig tart a szorgalmi időszak az egyetemeken, főiskolákon? Erről itt olvashattok.

Május 27-én írják a hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamosok az országos kompetenciamérést. Június 3-án a két tanítási nyelvű általános iskolákban a hatodikos és a nyolcadikos diákokra idegen nyelvi felmérő vár, június 11-én pedig a "normál" iskolákban - szinten a hatodik és a nyolcadik évfolyamon - írják meg ezt azok, akik az angolt vagy a németet tanulják első idegen nyelvként. A második félév összes dátumát itt nézhetitek meg.

A tavaszi érettségi időszak május 4-én kezdődik és június 26-ig tart: a vizsgák időpontjait itt találjátok, az érettségivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!