szerző:
Eduline

Mikor kezdődik, és meddig tart a tavaszi szünet? Mikor kell átállítani az órákat? Meddig lehet módosítani a középiskolai jelentkezési lap adatait, és mikor startol az általános iskolai beiratkozási időszak? Összegyűjtöttük a következő hetek legfontosabb dátumait.

Középiskolai felvételi

Március 18-án és 19-én, hétfőn és kedden lehet módosítani a középiskolai jelentkezési lapon megadott adatokat. A tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendjét meg lehet változtatni, de tanulmányi területet nem lehet törölni.

Új tanulmányi területet fel lehet venni, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak akkor, ha erről egyeztettetek az intézménnyel. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni.

Tavaszi szünet

Március 28-ig kell várni az idei tavaszi szünetre: a szünet előtti utolsó tanítási nap március 27., szerda, az első tanítási nap pedig április 3., szerda. A középiskolák végzős évfolyamain május 2-ig tart a tanítás, az érettségi ugyanis már május 3-án elkezdődik - igaz, aznap csak a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgára jelentkezők írásbeliznek.

Óraátállítás

Március 31-én kettőről három órára kell átállítani az órákat - az Európai Unió szabályozása alapján a nyári időszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapján ér véget.

Általános iskolai beiratkozás

Április 8-át és 9-ét jelölte ki az általános iskolákba történő beiratkozás időpontjául a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - ez a dátum vonatkozik az egyházi, magán- és alapítványi iskolákra is.