szerző:
eduline/mti

A hiba nem tartott túl sokáig, de inkább hazaküldték a diákokat.

©

Szolnok belvárosában hibásodott meg egy biztosító berendezés, az áramkimaradás miatt leállt a Varga Katalin Gimnázium kazánja - mondta Szutorisz-Szügyi Csongor szolnoki tankerületi igazgató az MTI-nek.

A hőmérsékletcsökkenés miatt hamarabb hazaküldték - dél körül - a diákokat, a gimnáziumba több mint ötszáz tanuló jár.Kedd reggel állítólag már a megszokott rendben mehetnek iskolába.

Egy áramkimaradás természetesen nem csak a fűtést, hanem a tanító munkát is érinti, feltehetően ez is közrejátszott a diákok hazaküldésében.

Egyházi Nikoletta, az E.ON áramszolgáltató sajtószóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy hétfő délelőtt másfél órán át nem volt áramellátás Szolnokon, mindez összesen tizenöt fogyasztót érintett. A meghibásodást egy szakaszbiztosító olvadása okozta, a hibát már javították.

Azt hiszed, hogy nálunk van tél? Két iskolában is bennrekedtek a diákok

Olyan havazás érte a környéket, hogy csütörtökön már nem tudtak hazamenni. Vélhetően senki sem szeretne az iskolájában aludni, de van egy-két olyan szituáció (nem a kialvatlanságra gondolunk), mikor egyszerűen elkerülhetetlen. Ilyen történt New York államban, a Windom Általános Iskolában és a West Seneca Körzeti Iskolában, ahol a csütörtöki tanítás alatt érte el egy hóvihar a környéket, így szinte mindenki bennrekedt az iskolában - írja a The Buffalo News .